Straaltjezon
Image default
Beauty en verzorging

Hoe verhoudt retinol zich tot acnebehandeling?

Retinol is een lid van de vitamine A-familie dat al eeuwenlang wordt gebruikt om acne te behandelen. Er zijn veel voordelen verbonden aan het gebruik van deze topische behandeling. Ten eerste leert retinol het tolerantieniveau van uw huid kennen en kan het worden opgebouwd om zelfs de meest ernstige gevallen met weinig tot geen bijwerkingen te behandelen. Ten tweede blijft het olie afbreken en de dode huidcellen die de poriën verstoppen exfoliëren, waardoor acne in de toekomst minder vaak uitbreekt.

Veroudering zorgt ervoor dat je lichaam minder collageen en elastine produceert, wat resulteert in verlies van elasticiteit en verslapping van het zachte bindweefsel dat je huid ondersteunt en beschermt. Retinol kan helpen bij dit proces door de productie van collageen te stimuleren, wat de elasticiteit verhoogt, de hydratatie bevordert en lijntjes en rimpels gladstrijkt. Door het vermogen van je huid om zichzelf te vernieuwen te herstellen, vermindert retinol ook de zichtbaarheid van acne littekens.

Retinolproducten zijn een populaire manier om de verouderende huid aan te pakken – en niet zonder reden. Retinol verhoogt de celvernieuwing om de huid gladder en stralender te maken, helpt vlekjes en verkleuringen te vervagen, en biedt geweldige anti-aging voordelen. Maar retinol heeft ook aan populariteit gewonnen als behandeling tegen acne. Hier is een korte blik op hoe retinol zich verhoudt tot andere acnebehandelingen en wat je moet weten over hoe lang je het moet gebruiken voordat je een mildere vrij verkrijgbare optie probeert.

Misschien bent u meer bekend met retinol in de vorm van een topisch geneesmiddel, zoals Retin-A®, Tazorac®, of Differin®. Welke vorm het ook heeft, retinol wordt ook veel gebruikt als een plaatselijk huidverzorgingsingrediënt in een aantal producten. Veel huidverzorgingsbedrijven brengen retinolproducten professioneel op de markt voor dermatologen, maar u kunt ze ook vrij verkrijgbaar kopen bij uw plaatselijke drogist of online. Deze vrij verkrijgbare producten zijn mogelijk niet geschikt voor mensen met een recept voor retinoïden, en daarom deze opmerking voor consumenten over hoe u deze producten veilig kunt gebruiken als u geïnteresseerd bent in thuiszorg in plaats van professioneel gebruik.

Retinol is een derivaat van Vitamine A. Het is een krachtige korean skincare anti-oxidant, kan de tekenen van veroudering helpen omkeren, en heeft ook anti-acne eigenschappen. Retinol is er in vele vormen, van crèmes en serums, tot gels en nevels; elk geschikt voor verschillende huidtypes. Hoewel retinol zeer effectief kan zijn op alle huidtypes, brengt het altijd enkele risico’s met zich mee. Overmatig gebruik van retinol kan resulteren in uitbraken van acne langs je voorhoofd, wangen, kaaklijn en hals. Door de juiste producten met retinol te gebruiken, kan de kans op bijwerkingen worden verkleind.