Straaltjezon
Image default
Aanbiedingen

Het verschil tussen nestkasten en vogelhuisjes

Nestkasten en vogelhuisjes worden vaak als hetzelfde gezien, maar dat is niet terecht. Hoewel ze erg op elkaar lijken, is er toch een groot verschil tussen nestkasten en vogelhuisjes. Ben je benieuwd naar dit verschil? Lees dan verder en kom erachter! 

 

Nestkasten

Een nestkast is een kleine kast voor dieren waar zij kunnen broeden, slapen en verblijven. De kast is vaak gemaakt van hout en heeft een kleine opening waar de vogels doorheen kunnen. Het is belangrijk dat de nestkast niet in de zon wordt gehangen, omdat de tempratuur in de kast dan snel kan oplopen. 

 

Vogelhuisje

Een vogelhuisje dient als voederplaats voor vogels. Daarnaast biedt het vogelhuisje de vogels veilig onderdak. De vogels kunnen in het huisje schuilen als er gevaar op de loer ligt. Ook is het vogelhuisje decoratief en wordt vaak opgehangen bij mensen in de tuin. Een vogelhuisje kun je het beste met eten vullen in de winter. Dit komt doordat er in de winter weinig voedsel te vinden is door de kou. 

 

Het verschil 

Het grootste verschil tussen een nestkastje en een vogelhuisje, is het gebruiksdoeleinde. Het nestkastje wordt gebruikt om in de broeden en het vogelhuisje wordt gebruikt om in te eten en te schuilen. Daarnaast dient het vogelhuisje als decoratie voor in de tuin. 

 

Ontdek de mogelijkheden 

Nu je weet wat het verschil is tussen een nestkast en een vogelhuisje, kun je zelf een keuze maken tussen deze twee. Wil je dat de vogels in jouw tuin gaan broeden? Of vind je het juist leuk om de vogels te voederen in het vogelhuisje? Ben je benieuwd naar de verschillende nestkasten en vogelhuisjes? Neem dan een kijkje op de website van Birdsupply en ontdek het ruime aanbod aan nesten. Voor vragen en meer informatie kun je contact opnemen met de klantenservice.

https://www.birdsupply.nl/