Straaltjezon
Image default
Aanbiedingen

Deze tips zijn onmisbaar bij het aanleggen van uw tuin

Wanneer u uw tuin een make-over wil gaan geven, dan is het een goed idee om een plant te maken voor alle beplanting. Op deze manier brengt u alle planten die in de tuin komen in kaart. Ook kunt u zo bepalen welke plant het beste op welke plek kan komen. Welke planten moeten in de volle zon, welke in halfschaduw en welke in de volle schaduw? Met de volgende tips maakt u een top beplantingsplan.

Onderzoek de grond

Planten halen voedingsstoffen uit de grond. Aangezien er verschillende soorten grond zijn, hebben deze ook verschillende structuren en verschillende maten aan voedingsstoffen. Als eerste stap van het beplantingsplan moet u naar de grond kijken. Wat is de kwaliteit van de grond, voedingsarm of is deze juist rijk aan voedingsstoffen? Daarnaast kijkt u of de grond over het algemeen erg droog is of juist nat. Ook is het mogelijk dat uw grond helemaal is dichtgeslagen na een goede regenbui of door containers en verkeer dat over de grond heeft gereden. In dat geval is het tijd om de grond eerst diep te spitten voordat u de tuin gaat beplanten. 

Zonnestralen vangen, of lekker in de schaduw

Planten hebben allemaal hun eigen behoeften als het gaat om water en om zonlicht. Daarom moet u goed bestuderen welke plant welke voorkeuren heeft. Op basis van deze voorkeuren kunt u ze een plekje geven in de tuin. Een aantal planten moeten in de volle zon, deze planten hebben minimaal 6 uur zonlicht op een dag nodig. Daarnaast zijn er ook planten die van half zon half schaduw houden, deze hebben maximaal 4 uur direct zonlicht nodig. Daarbij hebben deze planten een voorkeur voor een standplaats in lichte schaduw. Als laatste zijn er schaduwplanten. Deze groene rakkers mogen op een dag maar maximaal 2 uur in de volle zon staan. Voor de rest van de dag houden ze van een koel plekje in de schaduw.

Kruiwagen nodig bij het inrichten van uw tuin?

Bij het aanleggen van uw tuin kan een kruiwagen goed van pas komen. Wilt u een kruiwagen of steenkruiwagen kopen? Kijk dan eens in het assortiment van Visser & Visser!

https://www.visserenvisser.nl/