Straaltjezon
Image default
Aanbiedingen

3 redenen waarom iedereen voor biologisch zou moeten kiezen

Wanneer je regelmatig in de supermarkt komt voor jouw dagelijkse boodschappen, dan is het je vast al wel eens opgevallen: er komen steeds meer biologische producten bij. En ook op het internet duiken alsmaar meer webshops op waar je verschillende biologische producten kunt kopen. Denk aan Vehgroshop bijvoorbeeld. Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen biologische en niet-biologische producten, naast de veel hogere prijs die je veelal voor de bio variant betaalt? Wij zijn speciaal voor jou op onderzoek uitgegaan om erachter te komen wat biologische producten nu zoveel beter of gezonder maakt. Benieuwd naar de drie redenen waarom iedereen voor biologisch zou moeten kiezen? Lees dan snel verder!

Biologisch = 100 procent puur natuur

In tegenstelling tot ‘normale’ niet-biologische landbouw, wordt er bij biologische landbouw geen gebruik gemaakt van kunstmest, pesticiden en andere chemisch-synthetische gewasbeschermingsmiddelen of bestrijdingsmiddelen. Wanneer je een biologisch product koopt, koop je dus eigenlijk 100 procent puur natuur. Ook worden aan dit soort voedingsmiddelen geen kleur-, geur- en smaakstoffen toegevoegd. Alleen enkele technologisch onmisbare toevoegingen die eveneens een natuurlijke oorsprong kennen mogen onder zeer strenge voorwaarden aan het voedingsmiddel worden toegevoegd.

Een betere aandacht voor het dierenwelzijn

Biologisch heeft echter niet alleen betrekking op de landbouw, maar ook op het dierenwelzijn. Je zult dan ook niet zo snel een biologische kiloknaller in de supermarkt zien liggen. Dieren van biologische boeren hebben over het algemeen een veel beter leven. Ze worden niet volgespoten met antibiotica om ziekten te voorkomen en krijgen ook geen hormonen of groeibevorderende middelen toegediend om de groei van het dier te bevorderen zodat het zo snel mogelijk naar de slacht kan. Snavels en staarten worden niet verwijderd en de dieren krijgen voldoende ruimte om te bewegen en hun natuurlijke gedrag te vertonen. 

Een eerlijke prijs voor de biologische boer

Dat je in de supermarkt een hogere prijs betaalt voor biologische producten heeft met meerdere factoren te maken. Allereerst hangt er aan biologische landbouw en veeteelt een hoger prijskaartje dat uiteraard op de één of andere manier doorberekend moet worden. Daarnaast kun je erop rekenen dat de boer een eerlijke prijs voor zijn producten ontvangt. Zo kan ook jij bijdragen aan een betere toekomst, voor mens, dier én aarde!

 

https://www.vehgroshop.nl/