Straaltjezon
Image default
Aanbiedingen

Handige tips voor het gebruiken van een kruiwagen

Kruiwagens zijn een geweldige manier om zware dingen te vervoeren, maar ze kunnen zwaar werk zijn. Deze wagens zijn ideaal voor doe-het-zelf projecten rond het huis, maar er komt meer bij kijken dan alleen spullen vervoeren. In deze blog zetten we 4 tips op een rijtje die u zullen helpen bij het gebruik van een kruiwagen!

 

  1. De juiste werkhouding

Wanneer u aan de slag gaat met het tillen van zware objecten is het heel belangrijk om op uw houding te letten. Dit geldt ook voor bij het werken met een kruiwagen die zwaar beladen is. Het hebben van een verkeerde houding zorgt voor een verhoogde kans op blessures en klachten. Voor de juiste werkhouding tilt u vanuit uw benen. Op deze manier haalt u een groot deel van de belasting van uw rug af. Zorg dat u uw schouders naar achteren drukt en dat uw hoofd in lijn staat met uw rug. Het kan even onwennig aanvoelen, maar u zult er veel profijt van hebben als u deze ergonomische werkhouding aanneemt. 

 

  1. Belasting

Elke kruiwagen heeft een maximaal eigen draagvermogen, dit is voor een reden zo. Het gebruiken van een kruiwagen neemt dus veel fysieke belasting met zich mee, vooral wanneer deze goed vollaadt. Om veilig met een kruiwagen te werken mag er niet een te zware lading in zitten. Het is in de bouw afgesproken dat het maximale tilgewicht 25 kilo bij de handvatten is. Houd dus niet alleen in de gaten wat het maximale draagvermogen van de kruiwagen is, maar let ook op welke lading voor u veilig is om te tillen. Bij Visser & Visser zijn er verschillende soorten kruiwagens verkrijgbaar met verschillende soorten draagvermogen.

 

  1. Onderhoud

Alles heeft een beetje onderhoud nodig, dit geldt ook voor kruiwagens. Om uw kruiwagen zo lang mogelijk in een goede staat te houden, is het verstandig om een opslagplek te bepalen waar deze droog staat en het liefste ook binnen. Wanneer een kruiwagen namelijk het hele jaar door buiten staat, krijgt deze te maken met al de verschillende weersomstandigheden die we in Nederland kennen. Dit maakt de kans op roesten een stuk groter. Sla hem daarom verdekt en in een verticale positie op.

 

https://www.visserenvisser.nl/