Straaltjezon
Image default
Aanbiedingen

De Trachycarpus Fortunei

De Trachycarpus Fortunei 

De Trachycarpus Fortunei is een prachtige plant. De plant behoort tot de Chinese waaierpalmen en is sinds het jaartal 1830 ontdekt in Europa. In Nederland kennen we inmiddels een hoop verschillende soorten palmbomen en allerlei andere tropische planten. De Trachycarpus Fortunei is één van de meest bekende soorten in Nederland. Dit heeft hij te danken aan zijn kenmerken. Hier vertellen wij jou later graag meer over. Lees snel verder en ontdek meer over de Trachycarpus Fortunei. 

 

Verzorging 

Net als bij allerlei andere planten, is de verzorging van deze plant ook erg belangrijk. Allereerst dien je rekening te houden met de standplaats van deze prachtige palm. De plant wil graag een plekje in het zonnetje; een schaduwplek is niet interessant voor deze plant. In Nederland schijnt de zon vaak niet de hele dag; dit is geen enkel probleem voor de Trachycarpus Fortunei. Hoewel hij het zonlicht zeker waardeert en wordt gestimuleerd om te groeien door de zon, kan hij ook leven zonder de zon. De plant is graag voorzien van een beetje water. In de zomermaanden wil de plant water in overvloed, aangezien het zonlicht veel vocht opneemt. In de wintermaanden daarentegen zit de plant in een soort winterslaap en neemt hij stuk minder vocht op. De kluit mag ook niet te nat worden gemaakt, want dan kan de kluit gaan bevriezen in de koude wintermaanden. 

 

Kenmerken 

De Trachycarpus Fortunei is een winterharde plant en is enorm sterk. De plant is sterker dan ongeveer 90% van de andere soorten. Daarnaast heeft deze plant een echte palmenlook. Wanneer je deze boom ziet staan, dan krijg je het spontaan warm, aangezien de boom een typische Hawaï uitstraling heeft. Je creëert gemakkelijke de zomerse sferen bij jou in de tuin. Een typisch kenmerk van de Trachycarpus Fortunei is de vezelige bast die ruw aanvoelt en exotische overkomt. De boom is voorzien van een solitaire stam die tussen de 6 en 10 meter hoog kan worden. Er zijn zelfs een aantal soorten die tot 12 meter hoog worden. 

 

Voor in jouw tuin

De palmboom is afkomstig uit de bergachtige gebieden van China. Hier hoef jij natuurlijk niet je plant vandaan te halen. De exotische planten zijn tegenwoordig verkrijgbaar in Nederland. Wil jij ook een Chinese waaierpalm in jouw tuin? Bekijk het assortiment bij MyPalmShop en ontdek welke palmboom geschikt is voor jouw tuin.

https://www.mypalmshop.nl/