Straaltjezon
Image default
Aanbiedingen

Giardia in de hond: wat is het?

Giardia is een veel voorkomend probleem bij honden. Uit een studie is gekomen dat bijna 20% van alle viervoeters in Duitsland besmet zijn met Giardia. Giardia zijn eencellige parasieten die zich nestelen in de dunne darm. Bij Giardia in uw hond heeft de hond moeite om deze parasieten uit zijn of haar dunne darm te verwijderen. Het is belangrijk om hier op tijd achter te komen. Wanneer er geen consequente toepassing van de juiste behandelingsmaatregelen plaatsvindt, kan Giardia bij uw hond een tekort aan voedingsstoffen en ontstekingen veroorzaken op lange termijn. Dit vormt, zeker bij puppy’s en oudere dieren, een ernstig gezondheidsrisico. Maar hoe weet jij of je hond Giardia heeft? Wij vertellen het je in deze blog.

De symptomen van Giardia bij honden

Niet alle honden die Giardia hebben, laten zien dat zij hier last van hebben. Het is dus van te voren niet met zekerheid te voorspellen waar u aan kunt zien dat uw hond Giardia heeft. Hierin spelen ook het immuunsysteem van het dier en de voeding die het dier krijgt een grote rol. Bij puppy’s en oudere honden is de kans dat u symptomen ziet, het grootst. Wanneer uw hond last heeft van Giardia, kan het u opvallen door bijvoorbeeld bloedigere en slijmerige diarre, een gebrek aan eetlust of koorts. Daarnaast is een van de symptomen ook dat de hond gewicht verliest, dit is vooral bij pups het geval. Naast deze symptomen kan uw hond ook last hebben van: 

  • Maagkrampen

  • Ernstige winderigheid

  • Braken

  • Koorts

 

Twijfelt u of uw hond Giardia parasieten heeft? Ga dan voor de zekerheid langs bij de dierenarts. Deze kan met u mee kijken en uw hond onderzoeken.

Wat kunt u doen bij Giardia bij uw hond?

Wij raden u aan om Giardia in uw hond tegen te gaan met goede, constante hygiëne en een verandering van de voeding van uw hond. Giardia’s hebben een grote hoeveelheid suikers nodig om te overleven. U moet dus op zoek naar nieuwe voeding waar minder suikers in zitten. Bij een partij als Bellfor vindt u een speciaal Giardia-pakket met geschikte voeding. Wilt u meer weten over Giardia bij uw hond of over de voeding van Bellfor? Kijk op hun website of neem contact met hen op. 

 

https://nl.bellfor.info/