Straaltjezon
Image default
Internet

eHerkenning voor accountants

Wanneer u als accountant zaken doet met veel verschillende overheidsinstanties, dan had u in het verleden te maken met veel verschillende inloggegevens. Nu is dat anders dankzij eHerkenning. Met één inlogmiddel logt u als account met eHerkenning in bij meer dan 400 overheidsorganisaties. Voor accountants is eHerkenning niveau 3 (EH3) de standaard. Hiermee kunt u als accountant namelijk inloggen bij praktisch alle diensten die met eHerkenning werken.

Wat kunnen accountants met eHerkenning?

Met eHerkenning kunt u als accountant inloggen bij meer dan 400 overheidsorganisaties. Het voordeel van eHerkenning is dat het veilig is. Bij het aanvragen van eHerkenning niveau 3 is bijvoorbeeld een fysieke identiteitscontrole van de wettelijke vertegenwoordiger verplicht. Zo weten de overheidsorganisaties zeker dat u als accountant bent wie u beweert te zijn en dat u gemachtigd bent om voor bepaalde diensten te handelen namens deze organisatie. Zo heeft de wettelijke vertegenwoordiger van uw organisatie de controle over wie wat mag doen en worden de persoonlijke gegevens van werknemers beter beschermd.

Welke leverancier voor eHerkenning past bij accountants?

Er zijn verschillende leveranciers van eHerkenning met allemaal hun eigen voor- en nadelen. De eHerkenningleverancier die het best bij accountants past is Z login. Met Z login heeft u als accountant de volgende voordelen:

  • eHerkenning niveau 3 van Z login komt voor accountants standaard met een gratis Beheermodule. Zo heeft u een duidelijk overzicht welke werknemers binnen uw organisatie eHerkenning in bezit hebben en welke machtigingen daaraan zijn verbonden.

  • Machtigingen verlengen kan door accountants zelf gedaan worden via de Beheermodule van Z login. 

  • Z login is voorloper op het gebied van ketenmachtigingen. Hierdoor kunt u als accountant ook eenvoudig zaken doen namens andere organisaties.

  • Z login is onderdeel van Unifiedpost Group. Een organisatie met veel accountants als klant. Vraagt u eHerkenning aan bij Z login? Dan kunt u ook informeren naar de andere mogelijkheden die Unifiedpost biedt aan accountants. Zoals digitaal factureren.

Unifiedpost Group en accountants

Z login biedt als onderdeel van Unifiedpost Group, naast eHerkenning, ook andere oplossingen aan accountants. Zo is er een oplossing voor digitaal factureren waarbij accountants alle facturen op één centraal overzicht ontvangen. Bent u als accountant geïnteresseerd in eHerkenning van Z login? Vraag dan zeker ook naar de andere oplossingen voor accountants.

Wat kost eHerkenning voor accountants?

Een accountant wordt over het algemeen aangeraden om eHerkenning niveau 3 aan te vragen. Hiermee kunt u bij bijna alle dienstverleners terecht. Vraag eHerkenning aan voor een periode van drie jaar en u betaalt zo’n 31 euro per jaar.

Wilt u dus als accountant zijnde eHerkenning niveau 3 aanvragen? Hier kunt u direct eHerkenning niveau 3 aanvragen.

 

https://www.zlogin.nl/eherkenning/eherkenning-niveau-3/