Straaltjezon
Image default
Toerisme

Een zonvakantie dicht bij huis

In de koude, gure wintermaanden vergeet je soms bijna hoe de zomerse warmte ook alweer voelt. Als je elke dag weer verkleumd thuiskomt wil je niets liever dan even een uitstapje naar de zomer maken, even de volgende koude maanden overslaan. Gelukkig kan dat ook! In februari zijn er veel vakantiebestemmingen beschikbaar waar je even de warme zon kunt voelen en heerlijk kunt bijkomen.

Wat houdt je tegen? Voor sommigen het geld: een verre reis kan flink prijzig zijn. Anderen houden niet van vliegen, en het idee om 15 uur in een vliegtuig te zitten lijkt dan een marteling. Of denk eens aan belasting van het milieu: verre vliegreizen zorgen voor veel C02 uitstoot. Op Milieu Centraal kun je het effect van een verre vliegreis zien. Maar al deze redenen om niet te gaan kunnen eenvoudig opgelost worden door te kiezen voor een zonvakantie dicht bij huis.

Het hoeft niet ver

Natuurlijk, in Thailand en Bali is het heerlijk weer in februari. Maar er zijn ook bestemmingen binnen Europa waar het weer stukken beter is dan in Nederland. Op Zonvakantie-februari.nl vind je een lijst met vakantiebestemmingen waar het lekker weer is in februari. Zo kun je bijvoorbeeld in Zuid-Spanje of Portugal al lekker genieten van lentetemperaturen. Ook in Italië geldt dat, hoe zuidelijker je gaat, hoe lekkerder het weer. Daarnaast zijn er natuurlijk de populaire vakantiebestemmingen als Turkije, Griekenland, de Canarische Eilanden waar het weer stukken warmer is dan in Nederland. Ook andere landen in het Midden-Oosten, zoals bijvoorbeeld Egypte, hebben aangename temperaturen in februari.

Op de bovengenoemde website lees je alle voor- en nadelen van deze zonnige vakantiebestemmingen plus de gemiddelde weersverwachting in februari. Op die manier kun je genieten van een heerlijke vakantie die past bij jouw budget, mogelijke vliegangst en klimaatdoelen. Lekker bijkomen op een manier die bij jou past.