Straaltjezon
Image default
Aanbiedingen

Een tuinhuisje bouwen: waar moet u aan denken?

Een tuinhuisje bouwen: waar moet u aan denken?

Een tuinhuisje is, naast dat het gezellig staat, natuurlijk enorm veelzijdig. Zo kunt u er uw gereedschap en fietsen in plaatsen, maar kunt u er ook een leuke plek van maken om te zitten. Een tuinhuisje wordt nóg leuker wanneer u hem zelf gemaakt hebt. Maar hoe doet u dat? Dat vertellen we u graag, lees daarom snel verder!

Zorg voor een goede fundering

Een goede fundering is de basis van ieder project en een erg belangrijk onderdeel van uw nieuwe tuinhuisje. Zo voorkomt u namelijk dat u bij hevige regenval uw tuinhuisje na drie weken al gedag kunt zeggen. Er zijn verschillende manieren om een goede fundering aan te leggen. Zo kunt u kiezen voor een fundering op palen, een fundering met betonnen opsluitbanden en tegels of een fundering op staal.

Dakconstructie

Naast een goede fundering is het ook erg belangrijk om een goede dakconstructie te plaatsen. Dit zorgt er namelijk voor dat u straks meer keuze heeft wat betreft de dakbedekking. Het meest eenvoudige dak om te bouwen, is een zadeldak. Deze bestaat uit twee hellende dakschilden die elkaar tegenkomen in de nok. 

Dakbedekking

Wat betreft dakbedekking is de keuze reuze. Zo heeft u de keuze uit dakpannen, leistenen, Epdm HYPERLINK “https://www.epdm-tigt.nl/epdm-dakbedekking/” dakbedekking of bijvoorbeeld groen. Kijk voor uzelf wat er mogelijk is met uw dakconstructie. De ene soort dakbedekking is namelijk zwaarder dan de andere. Een ander aspect waar u naar kunt kijken is de duurzaamheid: gaat het lang mee? En als u er een zitje van maakt: isoleert het materiaal goed? Zo kunt u alweer een aantal soorten dakbedekking op uw lijstje afstrepe

Ramen

Als u een beetje handig bent kunt u eenvoudig zelf uw ramen maken. Laat het glas op maat snijden en haal bij de bouwmarkt het hout dat u als kozijnen en lijsten wilt gebruiken. Op het internet zijn erg veel instructiefilmpjes te vinden van ervaren klussers. Het maken van een raam kan echter een erg tijdrovende klus zijn. Mocht u hier geen tijd voor hebben of blijkt u toch niet zo’n goede doe-het-zelver te zijn dan is het verstandig om het over te laten aan professional.