Straaltjezon
Image default
Aanbiedingen

De verveling heerst: en nu?

De verveling heerst: en nu?

We zeggen niets nieuws als we het hebben over het enorm drukke leven van de mens. Iedereen houdt zich bezig met sport, studie en het verdienen van voldoende geld. Allemaal hartstikke leuk natuurlijk wanneer je genoeg op je bordje hebt, maar wat ga je doen als je eens even niets te doen hebt. Dat is iets waar veel mensen tijdens de lockdown gedurende het coronavirus achter kwamen. ‘Wat zullen we nu eens met ons leven doen?’, zijn vragen die zeer waarschijnlijk gesteld zijn. Wanneer jij nog steeds één van de vele personen bent die zich hier en daar nog wel eens verveelt, raden we je aan om snel verder te lezen in dit blog. Je vervelen kan best vervelend zijn, maar gelukkig zijn er genoeg oplossingen!

Is verveling echt zo erg?

In de inleiding van dit blog kon je al even lezen over het drukke leven dat wij als mens hebben. Iedereen is en blijft bezig met zijn of haar eigen ontwikkeling en daarom zitten we nooit meer echt stil. Wat als we noodgedwongen stil moeten zitten zoals bij tijdens het coronavirus het geval was? Was dat eigenlijk wel zo erg? Wat bedoelen we met al deze vragen? Wat we vooral willen zeggen, is dat verveling helemaal niet zo erg hoeft te zijn als het klinkt. Veel mensen denken dat ze vrijwel direct iets moeten doen, maar uit verschillende onderzoeken is gebleken dat het helemaal niet zo erg of misschien zelfs goed is om eens voor je uit te staren zonder dat je echt iets aan het doen bent. Geef je daarom echt eens over aan het gevoel van verveling en geniet van het moment waarop je even niets hoeft. Die momenten zijn best uniek!

Op zoek naar gezelschap!

Ook kan het misschien helpen om wat gezelschap te creëren. Verveling wordt vaak geassocieerd met zich alleen voelen en daarom kan het echt geen kwaad om bijvoorbeeld een hond of een kat te nemen. Denk er in het geval van de kat wel goed om dat je ook een zogenaamde ‘krabpaal kat’ aanschaft, want als jij je even teveel verveelt, zijn je gordijnen wellicht de klos!

https://www.krabpaal.nl