Straaltjezon
Image default
Aanbiedingen

Zo kies je de juiste gaming headset. 4 tips zodat je niet de fout in gaat

Sta je op het punt om een nieuwe gaming headset aan te schaffen, maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dan komen wij jou met deze blog hopelijk uit de brand helpen. Want hierin geven wij vier tips zodat je niet de fout in gaat en de juiste gaming headset uit het grote aanbod weet te kiezen. Lees je verder?

Bepaal of de voordelen van een draadloze koptelefoon opwegen tegen de nadelen

Zowel een bedrade als een draadloze koptelefoon hebben zo hun voor- en nadelen. Veel mensen kiezen tegenwoordig voor een draadloze koptelefoon vanwege de bewegingsvrijheid. Maar weegt dit ene voordeel ook op tegen alle mogelijke nadelen? Zo zul je de accu van de koptelefoon regelmatig moeten opladen om te voorkomen dat hij halverwege een spel plots uitvalt. Daarnaast kan er nog wel eens wat vertraging in het draadloze signaal zitten waardoor je belangrijke momenten mist. Ook maakt de accu een draadloze koptelefoon een stuk zwaarder dan zijn acculoze bedrade zusje. Is het dit allemaal waard?

Weeg de verschillende soorten oorschelpen tegen elkaar af

Oorschelpen kunnen van diverse materialen worden gemaakt en zijn in een on-ear of over-ear variant te koop. Over-ear schelpen vallen over je oren heen waardoor er geen geluid kan ontsnappen. Maar dit betekent ook dat je oren minder goed kunnen ademen. On-ear schelpen sluiten je oren niet geheel af en voelen daardoor minder klam en warm aan. Wel bestaat er een grotere kans dat er geluid ‘weglekt’ naar de omgeving. Dit kan hinderlijk zijn.

Besef je dat virtueel surround mooi is, maar lang niet altijd mogelijk

Naast stereo geluid bestaat er tegenwoordig ook virtueel surround en zelfs dimensioneel geluid. Erg mooi om te horen, maar helaas lang niet altijd mogelijk vanwege een aparte, afwijkende aansluiting. Speel je liever op safe? Kies dan voor een stereo headset met een standaard 3,5 millimeter aansluiting. Deze past vrijwel altijd.

Houd rekening met de aanwezigheid of het ontbreken van belangrijke functies

Niets is zo vervelend als je nieuw gekochte gaming headset uitpakken om vervolgens tot de ontdekking te komen dat enkele belangrijke functies ontbreken. Bijvoorbeeld dat er geen microfoon of noise cancelling op zit. Lees daarom altijd goed de specificaties door om te zien of bepaalde functies aanwezig zijn of niet.

 

https://azerty.nl/