Straaltjezon
Image default
Aanbiedingen

Zo gebruik je textiel in je interieur

Misschien heb je het niet direct door, maar in interieur wordt veel textiel gebruikt. Denk aan gordijnen, een decoratief tapijt en de kussenslopen van sierkussen. Er zijn veel verschillende soorten textiel, zoals katoen, zijde, polyester en wol. Door creatief te zijn met textiel kan je een saaie ruimte omtoveren tot een stijlvolle kamer. We vertellen je er meer over in dit blog.

Verschillende textielsoorten
Door het gebruik van textiel in je interieur geef je jouw woning een warme en zachte uitstraling. Een plek waar je je comfortabel en welkom voelt. Er zijn veel verschillende soorten textiel die je kunt gebruiken. Elke soort geeft net even een andere finishing touch aan je interieur. Met textielsoorten als zijde en fluweel creëer je bijvoorbeeld een hele andere sfeer dan met bamboe en katoen. Andere voorbeelden van textielsoorten die je kunt gebruiken zijn kasjmier, alpacawol, katoen en schapenwol. De kwaliteit van natuurlijke textielsoorten is vaak net even iets beter, maar natuurlijke textielsoorten zijn dan ook vaak een stuk duurder. 

Het gebruik van verschillende kleuren
Er bestaan niet alleen veel verschillende soorten textiel, textiel vind je ook in oneindig veel verschillende kleuren. Hier kan je dus behoorlijk creatief mee zijn. De meeste mensen kiezen ervoor om één primaire kleur te gebruiken in hun inrichting en deze vervolgens te combineren met één of twee secundaire kleuren. Heb je een blauwe muur in de woonkamer? Ga dan bijvoorbeeld voor blauwe en bruine sierkussen en plaats een blauw met bruin decoratief tapijt op de vloer. Zo creëer je een mooi geheel en voorkom je een rommelige look. 

Creatief met texturen
De verschillende textielsoorten hebben vaak ook een verschillende textuur. Wees creatief en combineer textielsoorten met verschillende texturen met elkaar. Ga bijvoorbeeld voor zijden kussenslopen en leg een grof gehaakt kleedje over de katoenen bank. Dit zorgt voor een speels effect. Kleden, kussenslopen en meer bestel je bij B Living Textiel.