Straaltjezon
Image default
Aanbiedingen

Welke gordijnen het beste in kleine kamer?

Stel, je hebt een kleine kamer. Dat kan zijn de woonkamer, keuken of slaapkamer. Maar we gaan voor dit artikel uit van een woonkamer. Hoe kun je dan gordijnen plaatsen zonder dat het te druk lijkt in een kleine ruimte? Je wil gordijnen plaatsen die de kamer niet nog kleiner laten lijken. Welke gordijnen passen het beste in een kleine woonkamer? Lees dit artikel voor de beste tips.

Lichte gordijnen
Het gebruik van lichte gordijnen zal ervoor zorgen dat je kamer optisch groter lijkt. Net als dat een witte vloer dat doet en witte muren en accessoires of kasten. Wit heeft namelijk de kracht dat het rustig oogt en daarmee een goede basis creëert voor de rest van de kamer. Ga voor wit, crème, lichtgrijs of beige overgordijnen om volledige privacy te creëren en tegelijkertijd een fijne sfeer in de avond.

Transparant
Transparante gordijnen, ook wel vitrages genoemd, die kennen we wel. Denk niet gelijk aan oma’s vitrages. Tegenwoordig zijn vitrages heel mooi. Het woord doet misschien wel afbreuk aan de soort gordijnen. Vitrage wil gewoon zeggen dat het doorzichtig is. Je kunt er doorheen kijken, het is dan ook van een zeer dunne stof. Het blokkeert de zon, maar laat wel veel daglicht naar binnen. Juist doordat het veel daglicht naar binnen laat vallen en de stof transparant is, zal een vitrage mooi rustig ogen. Je kunt doorkijken en daarmee lijkt de kamer dieper.

Inbetweens
Wil je niet die dikke overgordijnen in huis hebben hangen, omdat het je een opgesloten gevoel geeft? Of vind je het te veel het je uitzicht afkappen? Ga dan voor inbetweens. Een mooie tussenweg tussen vitrage en overgordijnen. Het heeft het transparante van de vitrages, waardoor er daglicht binnen komt, maar het beperkt wel een deel van de inkijk. Hoeveel daglicht het doorlaat en hoeveel privacy het biedt, is afhankelijk van de dikte van de stof.

Plooi
Een gordijn kan aan een rail hangen en gordijnen die je ophangt aan een rails hebben een plooi. De plooi kan in een enkele of dubbele variant en in een chique vlinder/wave plooi worden besteld. Ga voor een zo rustig mogelijke plooi. Dit is vaak de enkele. Dit versimpelt als het ware je gordijn, maar maakt het ook minder golvend, wat weer zorgt voor die rustige basis.

Laat je inspireren!
Laat je eens inspireren. Let bij mensen thuis eens echt goed op de gordijnen, struin Pinterest af of ga online op zoek naar een aanbieder in gordijnen. Daar staan ook vaak mooie plaatjes op van veschillende soorten gordijnen. Zo krijg je in ieder geval een indruk van de verschillende soorten. Raamdecoratie.com is een site waar heel veel verschillende gordijnen te vinden zijn inclusief benodigde informatie.

 

https://www.raamdecoratie.com/