Straaltjezon
Image default
Aanbiedingen

Waarop te letten bij het kopen van een verwarmingsketel

Als de temperaturen dalen, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je huis is uitgerust met een efficiënte boiler. Of je nu je huidige ketel vervangt of er voor het eerst een koopt, het is belangrijk om je onderzoek te doen en te weten waar je op moet letten bij deze aankoop.

 

Grootte is belangrijk

Ketels zijn er in verschillende maten, afhankelijk van de grootte van je huis, dus het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je een ketel koopt die de juiste maat heeft voor je behoeften. Een te kleine ketel zal moeite hebben om aan de vraag te voldoen, terwijl een te grote ketel uiteindelijk meer geld kost aan energierekeningen dan nodig is. Een vakman kan je helpen bij het bepalen van de juiste maat ketel die je nodig hebt op basis van factoren als vierkante meters, aantal badkamers en slaapkamers, enz.

 

Energie-efficiëntie

Als je ketels bekijkt, let dan op hun energie-efficiëntie. Dit cijfer (of “AFUE” cijfer) wordt uitgedrukt in een percentage en geeft aan hoeveel van de door de ketel geproduceerde warmte daadwerkelijk door je huis wordt gebruikt. Hoe hoger het cijfer, hoe meer energie je kunt vasthouden, en dat betekent lagere rekeningen en minder uitstoot van broeikasgassen. Zoek jij een energiezuinige ketel? Neem eens een kijkje bij Cvtopper!

 

Onderhoudseisen

Verschillende ketels hebben verschillende onderhoudseisen; sommige moeten vaker gecontroleerd worden dan andere. Als je ketels onderzoekt, let dan op hun onderhoudsvereisten, zodat je een passend budget hebt voor noodzakelijke onderhoudsbeurten of reparaties.   Bovendien hebben de meeste ketels een fabrieksgarantie; vraag hiernaar bij het onderzoeken van verschillende modellen en vergelijk ze voordat je een aankoopbeslissing neemt.

 

Installatiekosten en onderhoud

Je moet je ook bewust zijn van eventuele installatiekosten of lopende onderhoudskosten in verband met de aanschaf van een nieuwe ketel voordat je een definitieve beslissing neemt. De installatiekosten variëren afhankelijk van waar je woont en wie hem installeert, terwijl de onderhoudskosten kunnen variëren van 50-100 euro per jaar, afhankelijk van de garantie die bij je specifieke model ketel hoort. Als je deze kosten van tevoren weet, kun je ervoor zorgen dat je later niet voor onverwachte kosten komt te staan!

 

https://www.cvtopper.nl/