Straaltjezon
Image default
Architectuur

Een lichtstraat tegen gevel

Vaak zien we lichtstraten op het dak maar wist je dat het plaatsen van een lichtstraat tegen gevel ook mogelijk is? Sommige mensen vinden een lichtstraat tegen gevel mooier dan wanneer het op het dak geplaatst wordt.

Je kunt ervoor kiezen om de lichtstraat tegen gevel te laten plaatsen als je de juiste type woning hebt. Het is namelijk niet bij iedere type woning mogelijk om de lichtstraat tegen gevel te plaatsen. De woning moet de juiste afmetingen gevel hebben om het mogelijk te maken. Je kunt gelukkig wel snel erachter komen of het mogelijk is om de lichtstraat tegen gevel te laten plaatsen. Als je contact opneemt met een verkoper of aannemer kunnen ze je vaak vertellen wat de opties zijn.

Indien het mogelijk is om de lichtstraat tegen gevel te plaatsen kun je een offerte aanvragen bij een aannemer of bouwbedrijf voor het uitvoeren van de werkzaamheden. Sommige verkopers van lichtstraten hebben ook zelf mensen in dienst dat de werkzaamheden kunnen uitvoeren. Vaak is het goedkoper om de werkzaamheden door hetzelfde bedrijf te laten uitvoeren als waar je de lichtstraat koopt. Een offerte aanvragen bij een aannemer is ook altijd verstandig zodat je de prijzen kunt vergelijken voor het uitvoeren van de werkzaamheden.