Straaltjezon
Image default
Aanbiedingen

Een goede nachtrust is essentieel voor je gezondheid

Een goede lichamelijke en geestelijke gezondheid hangt af van de gewoontes die we elke dag hebben, van eten en bewegen tot goed rusten en slapen. Dit laatste is het belangrijkste aspect om de rest van je activiteiten goed te kunnen uitvoeren, aangezien de effecten van goed slapen positief zijn voor je hele lichaam.

 

Een goede nachtrust heeft grote voordelen in ons dagelijks leven, omdat het ons niet alleen energie geeft, maar ook enkele cellen en hormonen regenereert en produceert die de creativiteit helpen verbeteren en het immuunsysteem versterken (evenals deze meditatie). Dit zijn slechts een paar voordelen, maar fysiek en mentaal is slapen de beste activiteit die je kunt doen. Deskundigen raden natuurlijk aan dat de ideale tijd voor een volwassene tussen de 7 en 8 uur is, genoeg om de positieve effecten op te merken!

 

Veel methoden helpen de negatieve effecten onder controle te houden en een goede nachtrust te behalen. Dit zijn zeer eenvoudige en effectieve tips die u zullen helpen beter te slapen en te rusten.

 

Ontspannende routine

Voer twee of drie uur voordat u gaat slapen ontspannende activiteiten uit die ervoor zorgen dat uw spieren licht aanvoelen, uw geest de zorgen van de dag loslaat en u voorbereidt op een nacht van diepe slaap. Aromatherapie kalmeert van nature door middel van geuren en deze geuren kunnen helpen bij het verlichten van slaapproblemen, zoals lavendel.

Het lezen van een boek ontspant ook en concentreert je gedachten, dus het is een geweldige optie. Sommige meditatietechnieken met ademhalingsoefeningen zorgen voor een ideale stemming om te gaan slapen.

 

Rustige sfeer

De sfeer in uw kamer is van levensbelang. Het licht dat door de gordijnen valt, de temperatuur van uw beddengoed, de kwaliteit van de matras en zelfs het kussen dat u gebruikt, zijn sleutelfactoren bij het in slaap vallen. Dus als u voor elk detail zorgt, kunt u zonder onderbrekingen slapen. Voordat u gaat slapen, is het raadzaam om gedimd licht te hebben, omdat hierdoor uw ogen tot rust kunnen komen. Indien je op zoek bent naar een nieuw matras raden wij M line matrassen bij Sleepfast.nl aan. Deze matrassen staan bekend om hun uitzonderlijke kwaliteit en dragen zonder twijfel bij aan een betere nachtrust.

 

Stel een slaapschema op.

Stel een schema op om te slapen en wakker te worden en bepaal uw nachtelijke routine. Door enkele uren aan de telefoon door te brengen, associëren onze hersenen dit kunstmatige licht met daglicht. Hierdoor raakt uw biologische klok in de war. Voorkom dit door telefoongebruik voor het slapengaan te verminderen. Daarnaast zijn ook middagdutjes goed voor uw uithoudingsvermogen, maar probeer er in dit geval voor te zorgen dat u niet langer dan 30 min slaapt.