Straaltjezon
Image default
Woning en Tuin

Een buffetkast, een aanwinst voor elk interieur.

Wanneer 2 soorten kasten met elkaar worden gecombineerd dan komt men vaak tot het resultaat dat men een buffetkast noemt. Een buffetkast is vooral bekend met een onderkant die redelijke grote lades heeft en daarmee is dit gedeelte dus uitermate geschikt om allerlei grote voorwerpen in te kunnen opbergen zoals pannen, potten en schalen. Daarnaast is er sprake van een wandmeubel dat gemaakt is van planken en glas, dit is het open gedeelte van de kast en deze zorgen voor genoeg beschikbare opbergruimte voor servies en mooie glazen. Deze kunnen hier tentoon worden gesteld als kers op de taart voor het interieur. Dieptes die variëren kunnen zorgen voor een mooiere decoratie, en daarnaast is een buffetkast een meubelstuk dat ieder interieur veel te bieden heeft.

Wat zijn de voordelen van het hebben van een buffetkast?

Een buffetkast kent genoeg voordelen.

  • Buffetkasten zijn namelijk vaak redelijk groot en daarnaast vaak ook nog een vrij breed, je kunt er dus genoeg in kwijt. Op deze manier kun je het huis weer een stukje beter rommelvrij maken.
  • Wanneer je meer te besteden hebt, dan kun je een buffetkast laten maken op maat. Op deze manier kun je er voor zorgen dat de kast precies goed in de woning past. Je kunt een buffetkast wellicht ook gedeeltelijk als TV-meubel gebruiken. Wanneer je de onderste lades niet gebruikt dan kun je hier bijvoorbeeld gedeeltelijk kabels in wegwerken.
  • Ook wanneer je minder te besteden hebt dan kun je vaak ook een hele mooie buffetkast vinden. Vroeger waren buffetkasten echt heel erg duur, tegenwoordig zijn er zo veel mogelijkheden dat er voor ieder budget wel een mooie buffetkast te vinden is!
  • Een buffetkast geeft sfeer af, daarmee is een buffetkast niet enkel een aanwinst als opbergruimte, maar ook nog eens een aanwinst als eyecatcher en sfeerstuk in huis. Het is tevens de plek die kan fungeren als pronkstuk voor alle mooie serviesstukken en de prachtige glazen.
  • Je kunt ook een compleet andere uitstraling geven aan de woning, enkel met een buffetkast. Je hoeft niet allerlei meubelstukken te vervangen wanneer je wilt dat jouw woning een andere uitstraling krijgt. Enkel met een buffetkast kun je al een hoop wonderen verrichten. Daarnaast kun je ook nog eens regelmatig de tentoongestelde objecten veranderen, zo waait er regelmatig een frisse wind door het huis wat de stijl betreft.

De verschillen tussen een buffetkast en een vitrinekast.

Het is belangrijk wanneer je voor buffetkasten gaat kijken, dat je deze niet verward met een vitrinekast. Beide kasten hebben uiteraard de functie om te dienen als opslag, maar een vitrinekast is vaak enkel gemaakt van glas, een buffetkast is een combinatie van glas en houtelementen of elementen van ander materiaal. Een vitrinekast heeft vaak enkel als doel om te etaleren, en een buffetkast gebruik je met regelmaat.

Waar op letten bij de keuze voor een buffetkast?

Waar moet ik nu op letten bij de keuze voor een buffetkast? Het is nog niet zo makkelijk als je denkt. Het kan soms nog best wel even een puzzel zijn om de juiste buffetkast te vinden. Het is namelijk niet alleen belangrijk dat een buffetkast op zichzelf mooi is, een buffetkast moet ook goed passen bij het interieur en daarnaast moet de buffetkast ook nog eens goed passen bij het soort servies dat je in huis hebt. Tevens heeft niet iedereen de luxe om er zelf een te laten maken. Niet iedereen heeft hetzelfde budget. Daarom is het belangrijk om goed te kijken wat er binnen het budget dat je hebt mogelijk is. Het is wel belangrijk om je aan je budget te houden, ga je niet verlekkeren in winkels die helemaal niet geschikt zijn voor het budget dat je tot je beschikking hebt. Het is ook heel belangrijk om te kiezen voor de juiste maat buffetkast. Wanneer je het budget hebt bepaald dan kun je op zoek naar je juiste maat binnen het budget. Zowel een te grote als een te kleine buffetkast is niet heel aantrekkelijk. Zorg daarom voor exact de juiste maat binnen de ruimte waar de kast komt te staan. Daarnaast is het ook zeker altijd wel de moeite waard om eens in de kringloopwinkel te gaan kijken. Velen minachten de aanschaf van tweedehands spullen, maar dat is helemaal niet nodig! Vaak zijn meubelstukken die tweedehands zijn nog prima functioneel en nog goed om jaren gebruikt te worden. Uiteraard, wanneer je een kast tegen het lijf loopt die totaal niet bij je past dan is het uiteraard geen verplichting om hem te kopen enkel omdat het een besparing is voor de portemonnee. Het kan echter zomaar zijn dat je ineens de perfecte kast tegen het lijf loopt, dan kun je er uiteraard maar beter direct voor gaan. Het is het dus zeker waard om eens te proberen.

Bij Emob kan je eenvoudig filteren op stijl. Zo vind je snel en eenvoudig een buffetkast die past in de rest van je interieur. Wel zo handig…