Straaltjezon
Image default
Aanbiedingen

Dit zijn de punten die niet waar zijn over payrolling

Payrolling is geweldig! Maar je hoort er vast ook wel eens dingen over die je aan het denken zetten en misschien wel doen twijfelen. Want is het nou echt zo duur? En is het niet verschrikkelijk voor de werknemers? Is het wel te doen als je een klein bedrijf hebt? En heb je minder grip op je eigen bedrijf? Dit zijn natuurlijk allerlei redenen waarom je twijfelt, maar wij leggen ze in deze blog verder uit!

Er zitten veel kosten aan verbonden

De kosten verschillen per persoon, want de ene kiest voor het gehele pakket en iemand anders voor een paar taken die uit handen worden genomen. Uiteraard kost het geld, maar je krijgt hier ook veel voor terug. Het risico geef je hierdoor uit handen, net als de administratieve rompslomp. De tijd die je dan overhoudt kun je gebruiken om te doen waar je echt in bent. Al met al blijkt dat medewerkers inhuren via Payrolling gemiddeld gezien goedkoper is. Dit is dus al een reden om erover na te denken om een payroller in dienst te nemen.

De werknemers merken er niks van

Payrolling is voornamelijk ideaal voor jou als werkgever en voor personeel is het echter helemaal niet slecht. Ze moeten volgens de wet ook dezelfde arbeidsvoorwaarden hebben als werknemers die rechtstreeks bij een bedrijf in dienst zijn. Bij ziekte worden ze ook gewoon doorbetaald door het payrollbedrijf. Wanneer personeel niet meer direct bij je onder contract staat zou je kunnen denken dat de binding verdwijnt. Omdat er verder voor het personeel bijna niets verantwoord merk je het echter niet op de werkvloer.

Ook kleine bedrijven hebben er baat bij

Payrolling wordt vaak gezien als iets voor grote bedrijven. Het is echter voor iedereen geschikt. Voor kleine bedrijven is het uit handen geven van het risico bij ziekte bijvoorbeeld heel fijn. 

Meer weten?

We hopen dat je nu een goed beeld hebt van payrolling. Heb je nou nog vragen of wil je meer weten over payrolling? Neem dan een kijkje op een website van bijvoorbeeld Payroll Select. Hier vind je de belangrijkste ins en outs over payrolling die je moet weten.

 

https://www.payrollselect.nl/