Straaltjezon
Image default
Electronica en Computers

Dit moet u weten over een Lithium lader

Als u een Lithium lader nodig heeft om uw elektronische apparaat mee op te laden dan is het slim dat u vooraf kennis heeft van een aantal dingen. Een Lithium lader, oftewel een Li-lon lader is namelijk anders dan een normale lader. We vertellen u in deze blog graag wat u moet weten voordat u een aankoop doet.

Voordelen

Een Lithium accu wordt vaak gebruikt in consumentenelektronica, in elektrische fietsen en in elektrische auto’s. Een Li-lon lader heeft verschillende voordelen. Deze zetten we even voor u op een rij. Allereerst heeft een Li-lon lader een zeer hoge energiedichtheid. Daarnaast heeft het een hoog vermogen en lange levensduur. Bij Rebatt vindt u diverse Li-lon laders. Wij verkopen laders van 7,2V / 14,4V / 24V / 36V en 48V met verschillende laadcapaciteiten. Let tijdens de aankoop goed op het aantal vermogen en de ampère. Wat wilt u precies opladen?

Niet te veel ontladen

Als u een Lithium lader gebruikt dan mag de accu niet te ver ontladen worden en daarom wordt het gebruikt in een apparaat dat voorzien is van een regelsysteem. Bij Rebatt vindt u alleen laders die beschermt zijn tegen overladen en kortsluiting. Als u een aankoop doet bij ons dan weet u dus zeker dat dit niet bij u zult gebeuren.

Laadtijd

Het laden van een Li-lon lader duurt gemiddeld ongeveer drie uur. Bij proeven is gebleken dat laden met een hoge laadstroom niet sneller gaat. De accu heeft vaak drie uur nodig voordat het helemaal geladen is. Als u de levensduur van de lader wilt verhogen dan raden we u aan om de lader te bewaren bij een temperatuur onder de 25 graden. Tevens is het slim om de lader niet leeg te bewaren; zorg ervoor dat deze maximaal is opgeladen tot 80%.

Prijs

Weet u niet goed met welke prijs u rekening moet houden als u op zoek bent naar een Lithium lader? Bedenk u dat de prijzen erg uiteen kunnen lopen. Dit ligt maar net aan het merk en aan de diverse laadcapaciteiten van de laders. Bij Rebatt kunt u ervan uitgaan dat de laders altijd tegen een scherpe prijs worden aangeboden. En als u een bestelling plaatst boven de €50 dan zijn de verzendkosten helemaal gratis. U hoeft zo dus geen rekening te houden met extra kosten.

https://www.rebatt.nl/