Straaltjezon
Image default
Aanbiedingen

De verschillen in soort omheiningen

Mensen kiezen soms om erg diverse redenen voor een bepaalde tuinomheining. Om die reden zijn er enorm veel soorten omheiningen beschikbaar. Lekker in je bikini aan het zonnen in de tuin? Dan wil je natuurlijk niet dat de buurman meekijkt. Of wanneer je gezellig met vrienden en familie aan het barbecueën bent en de graag over zichzelf pratende buurvrouw komt er gewoon bij zitten, daar heb je toch echt geen behoefte aan? Het wordt tijd om je tuin af te sluiten van de buitenwereld. Jouw tuin is jouw plekje en daar nodig je alleen de mensen uit waar jij behoefte aan en hebt, daar komt niet te pas en te onpas zomaar iedereen aanwaaien. Maar welke soorten omheining zijn er allemaal? Dat lees je in deze blog.

Houten omheining

De meest populaire tuinomheining om je tuin mee af te sluiten is hout, daardoor wordt er door veel mensen vaak niet eens aan andere mogelijkheden gedacht. Gelukkig lees je deze blog en besluit je niet zomaar dat een houten schutting voor jou de beste optie is. Er bestaan zoveel verschillende houtsoorten. Elk met hun eigen prijs en levensduur. Niet alle houten tuinafsluitingen gaan dus even lang mee. Naast verschillende houtsoorten, bestaan er ook verschillende technieken om ze in elkaar te zetten. 

Betonnen omheining

De laatste tijd is het erg populair om je houten schutting te combineren met betonnen palen. Maar ben je een echte beton liefhebber? Dan kies je natuurlijk voor een omheining die volledig gemaakt is van beton. Je maakt je betonnen omheining uniek door te kiezen voor structuur in je beton. Het mooie aan beton is dat het nog helemaal naar jouw wensen vorm te geven is.

Kunststuf omheining

Naast de vele natuurlijke materialen om je tuin mee te omheinen kun je ook kiezen voor kunststof. Kunststofschermen rotten niet en zijn bestand tegen bijna ieder weertype. Vanwege deze duurzame eigenschappen zijn ze de laatste jaren enorm populair geworden.  Je hebt ze in alle vormen, kleuren en structuren. Erg leuke soorten tuinafsluitingen zijn de kunststof tuinafsluitingen met houtstructuur. Een pluspunt van kunststof omheiningen is dat ze weinig tot geen onderhoud nodig hebben.

Omheining voor honden

Voor hondenfokkers, kennels, dierenpensions en particulieren realiseert Arfman een hoogwaardige omheining. De materialen zijn veilig voor de dieren, zodat zij zich niet kunnen bezeren. Extra opties bij een omheining voor honden zijn een toegangspoort, mogelijkheid tot ingraven van het gaas, hekwerk voorzien van gording of een ligger of een uitvoering in verzinkt ‘pantanet’. Ben je geïnteresseerd? Neem dan snel een kijkje op hun website of neem contact met ze op. 

https://www.arfman.nl/