Straaltjezon
Image default
Tuin en buitenleven

De ultieme gids voor het tegengaan van droogte in uw tuin

Het is belangrijk om tijdens droge dagen wat extra aandacht aan de tuin te besteden. Er zijn verschillende manieren om droogte in de tuin tegen te gaan. Watergeven en schaduw zijn de meest effectieve methodes. Het is slim om de tuin daar al in een vroeg stadium op in te richten, dan heeft u er tijdens warme dagen (bijna) geen omkijken naar. In dit artikel leest u alles over hoveniers die u kunnen helpen. Wat zijn de kosten? Welke hovenier is het beste? Wat zijn de voor- en nadelen van hoveniers? Lees snel verder om erachter te komen!

Hoe voorkom je droogte in de tuin?

Er zijn verschillende manieren om droogte in de tuin tegen te gaan. Watergeven en schaduw zijn de meest effectieve methodes. Het is slim om de tuin daar al in een vroeg stadium op in te richten, dan heeft u er tijdens warme dagen (bijna) geen omkijken naar.

Watergeven

Watergeven is de meest directe methode om droogte in de tuin tegen te gaan. Door regelmatig water toe te dienen, houdt u de planten en bloemen in uw tuin gezond. Het is belangrijk om de juiste hoeveelheid water te geven, want te veel water is net zo schadelijk als te weinig water. Om erachter te komen hoeveel water uw tuin nodig heeft, kunt u een gieter of sproeier gebruiken. Als u twijfelt over de juiste hoeveelheid water, kunt u altijd contact opnemen met een hovenier. Zij weten precies wat voor soort tuin het beste is voor uw situatie en kunnen u adviseren over de juiste hoeveelheid water.

Schaduw

Planten en bloemen hebben niet alleen water nodig om te groeien, maar ook schaduw. Schaduw beschermt de planten en bloemen tegen de zon en voorkomt dat ze uitdrogen. Als u planten in de volle zon zet, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat er voldoende schaduw aanwezig is. Een hovenier kan u helpen bij het maken van een tuinplan, zodat u weet welke planten waar kunnen staan.

Als u hulp nodig hebt bij het onderhoud van uw tuin, kunt u contact opnemen met LEF hoveniers. Zij helpen u graag met het water geven en schaduw maken in uw tuin. Een hovenier is ook handig als u twijfelt over de juiste hoeveelheid water of de juiste plek voor een plant.