Straaltjezon
Image default
Aanbiedingen

5 tips voor lang draagplezier

5 tips voor lang draagplezier

Wil je ook lang kunnen genieten van jouw favoriete kledingstukken? Het is je vast weleens overkomen dat je wollen truitje is gekrompen in de was of dat je jeans in een korte tijd zijn kleur verloren heeft. Zo zonde! Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om dit soort dingen te voorkomen. In deze blog delen we 4  tips voor het wassen van dameskleding, zodat je er heel lang plezier van hebt!

Tip 1: Lees het wasvoorschrift

Dit moet je niet vergeten om te doen. Veel mensen slaan het nog weleens over. Maar het wasvoorschrift heeft wel degelijk een belangrijke functie. Lees het etiket goed door en laat het zitten in je kleding zodat je altijd even kunt kijken. Vind je het etiket niet fijn zitten in je kleding, dan kun je het er altijd uitknippen. Wel is het handig om het te bewaren op een plek waar je gemakkelijk bij kunt als je de was aan het doen bent.

Tip 2: Sorteer je kleding op materiaal

Veel mensen zijn er van op de hoogte dat je je kleding moet sorteren op kleur. Maar wat niet veel mensen weten is dat het ook belangrijk is om je kleding op materiaal te sorteren. Het is namelijk niet goed om bijvoorbeeld een dun zomerjurkje tegelijkertijd te wassen met een spijkerbroek. Een spijkerbroek kan gezien worden als schuurpapier voor het jurkje, erg zonde dus! 

Tip 3: Was je kleding binnenstebuiten

Doe vooral je kleding binnenstebuiten als je het in de was doet. Zo zie je de slijting minder aan de buitenkant van de kleding. 

Tip 4: Vermijd de droger zoveel mogelijk

Een droger is natuurlijk heel eenvoudig. Toch raden wij je sterk af om je kleding in de droger te doen. De kwaliteit van de kleding gaat op deze manier namelijk snel achteruit. Daarnaast kan het ook nog voorkomen dat je kleding krimpt in de droger. Hang het op om zo de goede kwaliteit van je kleding te behouden!

Tip 5: Strijk je kleding niet te heet!

Deze laatste tip is erg belangrijk. Strijk vooral je kleding niet te heet! Als je dit wel doet is de kans erg groot dat je kleding stuk gaat. Voorkom dat je veel moet strijken door je kleding goed op te hangen, zodat er zo min mogelijk vouwen in komen.

 

https://www.nummerzestien.eu/