Straaltjezon
Image default
Aanbiedingen

Welk materiaal tuinmeubilair moet je kiezen?

Tuinmeubilair is een goede toevoeging aan je tuin. Je kan comfortabel in je tuin zitten en het ziet er ook nog eens mooi en sfeervol uit. Je hebt tuinmeubilair in alle soorten materialen, zoals metaal dat roestbestendig is, hout of plastic. Weet je niet welke je moet kiezen? Dit zijn een aantal dingen waar je aan moet denken wanneer je gaat kijken naar het materiaal voor je tuinmeubilair.

 

Duurzaamheid

De belangrijkste overweging bij het kiezen van tuinmeubilair is duurzaamheid. Je tuinmeubilair moet alle weersomstandigheden weerstaan, zoals zon, regen en misschien zelfs kou. Aluminium is waarschijnlijk het beste materiaal als het gaat om weersbestendigheid, omdat aluminium tuinmeubelen over het algemeen het langst meegaan. Echter is tuinmeubilair gemaakt van aluminium vaak wat duurder, maar dan kan je er ook nog jaren van genieten. Denk hierbij ook aan duurzaam materiaal voor de kussens!

 

Opslagruimte

Het volgende waar je op moet letten bij het kiezen van het juiste materiaal is opslagruimte. Metalen tuinmeubelen zijn misschien makkelijk op te stapelen, maar zijn minder goed op te vouwen wanneer je veel ruimte wilt creëren. Daarentegen is plastic tuinmeubilair soms opvouwbaar waardoor je het in de winter makkelijk weg kan stoppen. 

 

Plastic meubilair

In vergelijking met andere materialen die voor tuinmeubilair worden gebruikt, biedt plastic tuinmeubilair een heleboel voordelen. Met name de duurzaamheid van plastic tuinmeubelen is een belangrijk voordeel. Plastic kan in de zomer en in de winter prima buiten blijven staan zonder kapot te gaan of lelijk te worden. Daarnaast kan plastic tuinmeubilair vaak worden opgevouwen, wat het handig opbergen makt voor de winter.

Er zijn ook plastic kussens. Deze gaan ook langer mee dan kussens van stof en zijn ook erg weersbestendig. Daarnaast zijn ze makkelijk schoon te maken wanneer ze vies zijn geworden. 

 

Onderhoud

Het is belangrijk om je tuinmeubelen goed te onderhouden. Dit voorkomt schade en zorgt ervoor dat de meubels nog jaren meegaan. Daarnaast houdt het de meubels mooi zodat je tuin er altijd sfeervol uitziet! 

 

Denk je eraan om tuinmeubelen te kopen? Bij 4Seizoenentuinmeubelen wordt er een breed assortiment aan tuinmeubilair aangeboden. Er is voor iedereen wel een tuinset die bij je past!

 

https://www.4seizoenentuinmeubelen.nl/