Straaltjezon
Image default
Aanbiedingen

Waarom het vervangen van een coil belangrijk is

Als je bent overgestapt naar een e-smoker, is het in het begin vast even wennen. Je moet namelijk over meer dingen nadenken. Denk aan wegwerp e-sigaretten die op tijd bijbesteld moeten worden, de voorraad vloeistof moet bijgevuld worden en een keer in de zoveel tijd moet de coil verwisseld worden. Er zijn dus redelijk wat dingen waar je rekening mee moet houden, maar voor dat je het weet ben je eraan gewend. Het kan alleen lastig worden om voor de eerste keer coils te verwisselen. Het kan namelijk een aardig prutswerk zijn. Wil je weten hoe je dit het beste kan doen? Lees dan snel verder, wij vertellen er namelijk meer over in deze blog.

Waarom je de coil moet vervangen 

Voordat je zoveel moeite doet wil je natuurlijk eerst weten waarom het noodzakelijk is om de coil te vervangen. Dit is niet altijd het geval. Het kan namelijk ook zijn dat het alleen nodig is om de verdamper te reinigen. Dit doe je gemakkelijk door het onderdeel los te draaien, waardoor de overblijfselen van de damp gemakkelijk afgespoeld kunnen worden met water. Let er wel op dat het water niet te warm is. 

Hoe vaak je de coil moet vervangen

Zoals hier boven verteld is het soms genoeg om te reinigen, maar het is een keer in de zoveel tijd wel echt nodig om de coil te vervangen. Als je de e-smoker regelmatig gebruikt is het verstandig om de coil een keer in de zoveel weken te vervangen, denk aan ongeveer twee keer per maand. Nu je weet hoe vaak je de coil moet vervangen en waarom, is het tijd om uit te leggen hoe de coil vervangen moet worden.

Het stappenplan

Helaas ziet niet elke coil er hetzelfde uit, dus het kan zijn dat de punten op de lijst niet helemaal overeenkomen met je eigen apparaat. Toch is het handig om het stappenplan even door te lezen.

1. De eerste stap is het loskoppelen van de clearomizer van de e-sigaret. De clearomizer is het reservoir van de e-smoker en dit bevindt zich vlak onder het mondstuk. Draai de boven en onderkant verschillende kanten op en de clearomizer koppelt vanzelf los.

2. Het meest belangrijke is dat de clearomizer helemaal leeg moet zijn, en we bedoelen dan ook echt leeg! Als de clearomizer niet leeg is dan kan er een enorme bende ontstaan, en dit wil je natuurlijk niet.

3. Haal de coil van de e-smoker af, en dit kan helaas nog wel een hele klus worden. Dit komt mede door het ijzerdraadje die zit namelijk hartstikke vast. Pak daarom een schroevendraaier er bij, op deze manier kan je gemakkelijker de coil los draaien.