Straaltjezon
Image default
Hobby en vrije tijd

Ook kitesurfen? Begin met een oriënterende kitesurfles!

Kitesurfen is een gave sport die door steeds meer Nederlanders ontdekt en beoefend wordt. En niet ten onrechte, want het volgen van en kitesurfles bent u hoe dan ook verkocht. En kiest u ervoor om door te gaan en regelmatig te gaan kitesurfen, dan worden de voordelen van deze watersport pas echt duidelijk. Wat zijn de pluspunten van kitesurfen eigenlijk? En waarom blijkt na een oriënterende kitesurfles dat het om een verslavende sport gaat?

 

Kitesurfen geeft een gevoel van ultieme vrijheid!

Mensen die begonnen zijn met kitesurfles geven aan dat vooral het gevoel van vrijheid en u één voelen met de natuur en op het water, een enorme kick geeft. Wie kite surft kan gaan en staan waar hij of zij wil! Over het water scheren aan een soort parachute (de kite) geeft een ultiem magisch gevoel. U probeert natuurlijk de wind en golven te trotseren en ziet om u heen alleen maar water, golven en een fraaie horizon. En, dat kunnen we u verzekeren, voelt best wel heel erg lekker!

 

Een sport die goed is voor uw conditie & spiermassa

Kitesurfen is een sport die ontzettend goed is voor uw conditie en de opbouw van spiermassa. Met name de spiergroei wordt door kitesurfen aanzienlijk gestimuleerd. U gebruik namelijk heel veel spieren tegelijk, zoals uw armspieren, schouderspieren, beenspieren en zeker ook uw buikspieren. Dat is nodig om de kite goed onder controle te kunnen houden en de goede kant op te sturen. Wat vaak opvalt aan de lichaamsbouw van ervaren kitesurfers is dan ook hun sterke bovenlichaam en strak afgetrainde buik. 

Volg een les kitesurfen!