Straaltjezon
Image default
Aanbiedingen

Ontzorging van uw Midden- en Kleinbedrijf

Accountancy en andere administratieve taken zijn vaak niet de grootste hobby’s van ondernemers. Maar het is een noodzakelijk kwaad en het kan veel van uw tijd innemen. U kunt er daarom in veel gevallen beter voor kiezen om dit direct uit te besteden aan een accountant. Dat scheelt u tijd en moeite en biedt u de voordelen van de kennis en ervaring van de accountant. Is dat iets voor u? U leest in deze blog wat de voordelen kunnen zijn en waar een accountant uw bedrijf bij kan helpen.

Het opstellen van de jaarrekening
De jaarrekening is een jaarlijks terugkerende last voor u als ondernemer, het neemt veel tijd in beslag en moet natuurlijk wel goed in elkaar zitten. Het is daarom verstandig een accountant in de arm te nemen. Die kan met u de balans opmaken en weet precies duidelijk te krijgen wat uw behaalde winst of geleden verlies is over het boekjaar. Dan weet u hoe de vlag erbij hangt en kunt u verder kijken naar de toekomst. Welke kansen of uitdagingen liggen er op u te wachten?

Aangifte belasting
Een ander terugkerend onderdeel van uw administratie is natuurlijk de belasting. U dient hiervoor elk jaar aangifte te doen, denk bijvoorbeeld aan inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, omzetbelasting en dividendbelasting. Als u daar zelf geen verstand van heeft kan dat een ingewikkelde en tijdrovende klus zijn. Ook hierbij kan een accountant u ademruimte bieden. Zij zijn hierin gespecialiseerd en zorgen dat alles compleet en op tijd ingediend wordt. 

Overige administratie
Een accountant kan u niet alleen helpen bij de belastingaangifte en het opstellen van de jaarrekening, maar kan u ook bijstaan in andere administratieve taken of met advies. Als uw bedrijf groeit kan het personeelsbeleid of de salarisverwerking een aardige dagtaak worden en ook dit kunt u eenvoudig uitbesteden. Bovendien heeft een accountant verstand van zaken. Ook voor advies over uw onderneming kunt u dus doorgaans bij een accountant terecht. 

Accountants in Zwolle
Heeft u een bedrijf in de regio Zwolle en bent u op zoek naar een goed accountantsbureau? Denk dan eens aan de BW&S accountants in Zwolle. Zij hebben meerdere specialisten in huis die u kunnen ontzorgen en bijstaan in uw bedrijfsvoering. Maak eenvoudig een afspraak met ze via hun website.

https://www.bw-s.org/