Straaltjezon
Image default
Aanbiedingen

Gashaard

Geen land heeft zo’n warme band met de gashaard als wij hier in Nederland. Onze gasvoorraden hebben de ontwikkeling van het gasnetwerk in een stroomversnelling gezet en toen het gasnetwerk eenmaal wijdvertakt was stond niets het succes van de gashaard nog in de weg. Gas is een veilige en betrouwbare brandstof waarmee op efficiënte wijze gekookt en verwarmt kan worden. Het is betaalbaar,  direct te gebruiken en altijd voorhanden. Toen vrijwel ieder huis in Nederland een aansluiting op het gasnetwerk kreeg werd de gashaard dan ook met open armen ontvangen!

Lange tijd waren gashaarden puur functioneel. Het was een gebruiksvoorwerp dat zijn werk moest doen en ons niet in de steek mocht laten. Sfeer is lange tijd als minder belangrijk gezien. De blauwe vlam van de gashaard deed wat ie moest doen en hielp ons door de koudere maanden van het jaar. Aan een mooi vlammenspel en vuurbeeld werd lange tijd geen prioriteit gegeven. Maar langzaam maar zeker zette zich een kentering in gang. We ontdekten dat een haard meer biedt dan warmte alleen. Het is het geheel van warmte, licht, uitstraling en sfeer dat samen de haardbeleving maakt, en dit zagen we terug in veranderingen achter de kachelruit van de gashaard. Steeds realistischer houtsets kwamen op de markt en er is veel geïnvesteerd in nieuwe brandertechnieken. Zo vervaagde langzaam de grens tussen de gebruiksvriendelijke gashaard en de sfeervolle houtkachel.

 in steeds meer opzichten is de gashaard op de houthaard gaan lijken. De steriele blauwe gasvlam die lange tijd zo kenmerkend was voor de gashaard is geleidelijk helemaal verdwenen. Speelse en wispelturige vlammen zijn hiervoor in de plaats gekomen. Vuur dat steeds meer is gaan lijken op het wisselvallige vlampatroon van echt brandend hout. Gashaarden van de laatste generatie zijn een lust op het oog. Door slim geplaatste branders en ultra realistische houtimitaties zien we nu dat het gashaardfabrikanten is gelukt om het authentieke ‘houtkachelgevoel’ te benaderen. Wie sfeer verlangt van zijn haard kan dit nu ook beleven met een gashaard. Zo profiteert u van het beste van twee werelden. De sfeer en uitstraling die lange tijd  was voorbehouden aan houtkachels is er nu ook op gas. Steeds vaker wordt er daarom gekozen voor het gemak en de betrouwbaarheid waar de gashaard al heel lang om bekend staat. Vanuit uw luie stoel zorgt u voor sfeer en warmte en blijvend fascinerende vlammen. Alles wat u nog hoeft te doen is het beroeren van de afstandsbediening.

De ontwikkelingen op het gebied van de gashaard hebben dus niet stil gestaan. Veel stappen zijn gezet en al veel drempels overwonnen. De toekomst van ons gasnetwerk is helaas onzeker waardoor we niet met zekerheid kunnen zeggen hoelang we hier nog over kunnen beschikken. Gelukkig heeft de markt deze tendens tijdig ingezien en is alvast begonnen om de huidige generatie gashaarden klaar te maken voor de toekomst. De meeste gashaarden zijn al klaar gemaakt om eventueel later over te kunnen stappen op gas uit propaanflessen. Zo kunt u blijven genieten van uw gashaard, wat de toekomst ook mag brengen! Wilt u weten wat een gashaard voor uw situatie kan betekenen? Neem dan even geheel vrijblijvend contact op. Wij adviseren u graag over de vele mogelijkheden.

 

https://www.haardenexpert.nl/