Weg met die zorgen

Als student heb je vaak te kampen met geldzorgen. Je huurt een dure studentenkamer, je studie moet betaald worden en uitgaan met je studentenvereniging wil je ook niet elke keer afzeggen. Toch kun je een euro maar een keer uitgeven, dus waar ga je geld op besparen? Het is heel simpel: bespaar geld op je zorgverzekering door zorgverzekering vergelijken 2021

Informatie met zorg samengesteld

Op de website van Studenten Zorgverzekeringen kun je alle zorgverzekeringen en de zorgverzekeraars met elkaar vergelijken. Heb je door het vele studeren geen zin om al die extra informatie tot je te nemen, is dat ook geen punt. Studenten Zorgverzekeringen biedt je een top 5 aan van zorgverzekeraars, die door medestudenten als beste bestempeld zijn. In slechts twee minuten kun je op die manier een nieuwe of betere zorgverzekering afsluiten. Voor de studenten, die een beetje extra onderzoek niet erg vinden, staan er een aantal tips, waarmee je de zorgverzekering kunt kiezen die het beste bij je past.

 

Natura, restitutie of gecombineerd?

De eerste stap bij zorgverzekering vergelijken 2021 die je moet maken is wat voor een verzekeringspolis je eigenlijk wil: natura, restitutie of een combinatie. Een naturapolis heeft een lagere premie, maar je krijgt wel hogere kosten als je zorg afneemt bij een zorgverlener, die niet aangesloten is. Een restitutiepolis heeft als voordeel dat je vrij bent in de keuze voor een zorgverlener, maar hierdoor is de premie wel hoger. Bij een gecombineerde polis hebben de zorgverzekeraars met sommige zorgverleners afspraken gemaakt. Je kan kiezen welke zorgverlener je neemt, maar bij sommige moet je dus de rekening voorschieten.

Zie je door de bomen het bos niet meer?

Een andere belangrijke stap bij het kiezen van de juiste zorgverzekering is jezelf de vraag stellen welke zorgverzekeraar te vertrouwen is. Lees je goed in in het aanbod en de premievoorwaarden van de zorgverzekeringsmaatschappijen. Lees daarnaast de ervaringen van andere klanten. Dit kan bijvoorbeeld op websites of op forums, die de zorgverzekeraar als topic hebben. Kijk als laatste naar de aanvullende verzekeringen die aangeboden worden. Wil je bijvoorbeeld een aanvullende tandartsverzekering? In principe mag je slechts een keer per jaar je zorgverzekering aanpassen, dus maak een zorgvuldig besluit.